Thursday, May 26, 2011

Hurrayy!! Cuti datang lagi !! =)

Dengan ini...sy mengumumkan esok cuti !!!! Yeah !! Huahua..
MySpace
Lala..lala...la...

So..esok sy akan balik rumah utk cuti sekolah selama hampir 3 minggu . MySpace Yeah !! I miss my family so much..xsabar2! Cuti kali nie lebih bermakna kot sebab ade orang baru dalam family sy skrg. xsabar nak jumpa die....Sape?MySpace Hehehehe...Nanti2 sy citer ttg "dia" ea next entry nnt.....

Well,cuti nie mcm besa..sy akan tlg2 uruskan kedai mak sy ! Dengar2 citer ade sorg pekerja baru kat kedai mak...MySpace xsbr gak nak jmp die. Nak juga jmp orang yang dok ambil alih tugas sy & adik2 sy kat kedai tue. Sgtlaa tidak sabar ! Wait & watch ..MySpace Ok ??

Habis sem nie..maksudnye ade satu sem je lagi utk habiskan final year nie...Chayok3!MySpace Xnak citer panjang2...

MySpace
Selamat bercuti tau sumer !!


Saturday, May 21, 2011

Sunday Day ( ^ ___ 0 )

Hello..
Today is Sunday ...
Have my breakfast @ Lunch...Then layan FB & Update blog !!
MySpace
Yeahh !!

So..here some videos of my fav korean band,SUPER JUNIOR ! Love them so much...Their songs great & wonderful ...MySpace


Oh...My SuperGirl !MySpace


video



Miracle MySpace

video



No Other ...MySpace

video



Hehe...i loike! i loike ! I loike Super Junior !! MySpace

Friday, May 20, 2011

Kawen ?? ( ^ ____ ^ )

Salam..Jom story3 ! MySpace

Sejak dua menjak niee..isu kawen sgtlah menjadi topik hangat dlm perbualan antr geng2 sy. Mgkin sebb ramai antara kwn2 kami yg akan kawen tyme cuti nie.Tahniah3 ! MySpace Dah sampai seru daa kwn2 sy nie..Sy? Oooo...sy akan pastikan ianya lambat sket...mgkin dlm 2@ 3 thun? Ha ? Skrg 23...2 @ 3 thun maksudnyeee dlm 25 @26 glaaa kan? Ermm..orait lee tue...mude lagi. Hehe.. Hope2 adelaaa jodoh mase tue..MySpace

Tp wlpn lambat lagi......sy dah pikir dah tema utk belah pihak sy. Hehehe..Nak tahu pe? Mstilaaa warne fav sy.... Maroon..MySpace Hehe...Lebih kurang macam kat bawah nie lee...Jom terjah !MySpace

**************************


Haaa...lawa x kaler nie? Cantek kan? Cantek kn? MySpace Suke sgt2 kaler nie...so memg nak kaler nie juga tyme kawen. Xkesah laaa maroon hitam ke...maroon putih ke...yg penting warna maroon !!




















Wahh !! Sedang membayangkan sy tengah pakai baju nie 3@4 thun g... Hehe..MySpace Berangan3 !



















Cantek kan pelamin nie...! I loike ! Tp cam mahal sgt nie...simple2 je kot. Klu dapat camnie pon sy orait jee...MySpace Hahaha...






























Meja makan pengantin ! Bestnyeee kalau dapat camnie......sedg membayangkan sy dan dia duduk di situ. 'Dia' ?? MySpace Ermm...
















Haa..tue antara planning sy..Huhu. Ske2 hati jeee kan? MySpace Tp nak gaklaa ....sekali seumur hidup tue...so i will make it comes true. I wanna be a princess on that day & "he" will be the prince....To the prince...MySpace "Where are you now? "

Papepon...skrg nie umor 23 thun lg...so mude lagi utk menda2 camniee...ape yg paling penting skrg ..focus on my study & i will try to be a good teacher in da future....MySpace Hehehe..



P/s : I like Sailormoon...coz there are a princess & a prince. I wanna be the Princess Serenity & "he" will be Prince Endymion ..


Edit blog tapi xjadi.... =P

Hye !!

Pelik x tengok blog nie?
Huhu..saje je edit template blog...bosan....& malas nak study....Tp len plak yang jadi...
Jadi cam pelik lak blog nie...xpelaaa...

Ok... Pic kat atas nie sajee je ea... Nampak xceria je kaler blog nie ..so,letak pic yang colourful nie...

( ^ ___ ^ )

Monday, May 9, 2011

Busy Life like a bee...=P


Salam..

Welcome back to school for me !!











Yeap ! Dah lebih seminggu kot since praktikum habis. Skrg nie pon dah pindah ke Desa Sentosa dari Desa Vista utk continue balik study kat maktab. Tp hidup kat Desa Sentosa memglaa sgt sentosa dari arus pemodenan negara Malaysia nie. Nak tau kenapa? Masuk je umah …confirm line maxis jd zero…..n sape2 yg gune broadband ….better korg g terminate jelaa…Xdpt online maaa…Nak online kena g dok dekat2 pintu umah or lepak2 kat luar rumah. Tapi xkan ktaorg nak lepak kat luar kan? No..no..no…kang xpasal2 byk mata2 yang memandang dengan penuh kehairanan. Eh,yeke? Mungkin kot…papepon nie sebagai langkah berhati2 juga…sebb dulu2 pon ade sorg jiran tue cakap jgn expose diri sgt …kang nnt ade pihak yg tau kami nie sumer perempuan…Bahaya3! Tp i ada blaja silat tau dulu2…..sape cari pasal,siap lah !!! Hehe.. Gurau2.( ^ ___ - )


Adoi! Adoi n adoi lagi !! Penatnyeee jadi student final year nie. Ish..cam xbek je mengeluh…tp macam2 benda kena wat..n paling penting sekali kena sediakan proposal utk Kajian Tindakan sem depan. Sgt2 penting coz menda nie yg akan tentukan sama ada kte lepas or x utk final year nie. Memg xdpt bygkan dulu cne laa agaknyee senior2 bergelumang dgn menda2 proposal nie sume. Terer3! Seriusly sgt2 leceh maaa…..Actually proposal dah siap dah 2 minggu seblom hbis praktikum tp xsangka btl byk menda lagi yg salah….utk satu proposal je dah 3 kali kot kne pulang oleh lectr utk penambahbaikan or lectr xkan bg markah yg ok. Ish ! Sape yg xnak markah ok? Korg nak ? Sy? No..no..no…even xjadi student cemerlang pon…sy still nak markah yang boleh tahan laaa skeet..Hikhik….So xlehlah nak putus asa skrg…kne slow2 kayuh utk siapkan…Lgpun kana de orang kate..Human learn from their mistakes. Yeah! Correct3! Hope2 proposal yang diperbaiki utk kali ke-3 nie akan dapat memenuhi citarasa n selera lectr. Chayok 3! Eh,ckp ttg proposal kan…ermm..kne amik iktibar dr sekarang nie ..so senanglah kot nak amik Master nnt….InsyaAllah…one of my dream…bak kate org..Tuntutlah ilmu hatta sampai ke Negeri China sekalipon…. ( ^ __ ^ )


Haa..ade lagi satu citer…Skrg nie masing2 dok bz ngan urusan posting. Sijil2 dah kne prepare…borang posting pon dah kne isi . Posting ea? Ermm…kalau sy,xksah sebenarnya dihantar dimana2 pon..rezeki kan? Tp dgn situasi fmly skrg…sy lebih prefer kot posting tempat2 yang berhampiran dgn kampung sy sndr. Well,since my mom xde…ayah yg kne take care sumer menda..adik2…kedai…Cian gak kat ayah. So ble dpt posing dekat2,blehlah jaga adik2 n ayah sekali. Dah keje dkat2 nnt..senang. Adik2 pon harap2 bleh study tinggi2…kalau bleh nak dorg masuk mktb mcm sy or lebih tinggi dr sy. Hehe..mcm bagus je sy …padahal result terok gak dulu2. Eh,best gak klu adik2 dpt p blaja kat overseas..mst mak ayah bangga. Xpernah lagi kot ada anak2 dorg g overseas..Hehe,berangan2! Kedai cne ea? Xbuka dah kot pas keje….wlpn sy tau kedai tue banyak kenangan dgn arwah..tp dulu pon dah janji dgn mak..ble dah keje,xnak dah mak niaga…..cian kat dia…cian kat adik2 gak. Sy xde kat sne utk tolong dorg….ble pkir2 cam pentingkan diri sndr pon ade. Kalaulah maktab nie dkat ngan kedai,bleh curi2 kuar tlg urus kedai.Hikhik..Xpe2…sabo ye nieza..xlame dah nie..Bertahan3!( ^ _____ ^ )


Ok..last story .. Exam !! Nie menda student paling takot..smggu je lagi sy nak exam dah. Ish..dah kena mule study nie..hrtue lectr wat kuiz mengejut sket pon dah menggelabah..tyme exam real xtaulah cne. Just imaging !!! Study3…focus3! Hehe.. ( @ ___ @ )

Dahlaa kot..panjang benor daa nie.. T kte story2 g ea… Buubyee !!

P/S: Dah ade degree..nak amik master..pastue Phd..Hikhik…=P

My Cube Pics