Tuesday, September 9, 2014

=')

Ya Tuhan..

Saat ini terasa seperti KAU telah menjawab semua persoalan "KENAPA" yang pernah akal dan hati ini fikirkan.
Waktu dan ketika ini terasa KAU telah menunjukkan  "HIKMAH" yang telah jasad ini  lakukan satu ketika dulu..
MASA telah membuktikan satu janji-MU itu benar. 
WAKTU telah menunjukkan  keadilan yang KAU sebutkan itu ada...

Jika ini adalah apa yang dinamakan takdir...
Berikan aku kekuatan  untuk menghadapi semua dugaan.
Berikan aku kesabaran untuk terus kekal berada di sini.
Kukuhkan hati ini saat-saat ia kerapuhan kerana dunia-MU.

Ya Allah,
Jika aku tidak layak untuk apa yang aku impikan..
bantu aku untuk melupakannya... 



Friday, August 22, 2014

Sekilas =)

Salam. 

Dah pukul 3 pagi.. Mata still tak boley lelap. Mesti baby pon tertanya-tanya apalah yang mama tengah dok buat nie.. Huhu. Sori syg, mama masih sedang berfikir. =)

Jenuh. Susah sebenarnya melupakan masa lalu. tak kira bertapa jauh kita berlari, sedikit sebanyak kadang-kala ianya masih ada. i have moved on..but the past stayed with me. Kadang-kala jiwa rasa sesak pon ada. Bila rasa macam nie, cepat2 berdialog dengan diri sndr. 

"Kenapa nie nieza? Yang berlalu biarlah berlalu... yang dah pergi, biarlah ia pergi. Hargai apa yang ada sekarang."

Sungguh! Bukan sy tidak menghargai, jauh sekali tidak bersyukur dengan apa yang saya miliki hari ini... cumanya kadang-kadang ianya terlintas di fikiran. Cuma terlintas. itu saja. 






i will try my best.. juz stay with me...



Well, we will never know what we can do when we love someone so much and deeply in our heart ..

i already know. 

for sure.

( ^ __ ^ )


Friday, June 20, 2014

=')

Ya Allah...

Aku insan-MU yang penuh dengan kelemahan.
Dan aku sedar..
Aku bukan hamba-MU yang sebaik mana pun..
Kadang-kala hati ini menjadi hitam..
Hingga melukakan orang-orang di sekelilingku..

Tapi satu kupohon...
Tolong pastikan orang yang ku lukai lebih bahagia dari aku...
Sehingga mereka terlupa tentang luka yang aku berikan..
Ikhlas aku katakan..
Aku juga rasa sedih untuk setiap kelukaan itu.

Jujur aku katakan,
Hati ini tidak sebaik mana...
Tapi jauh disudut hati ini...
Selalu mendoakan... mereka bahagia...
Lebih bahagia daripada aku...
Lebih gembira daripada aku..



believe it. 


Tuesday, April 15, 2014

Rezeki =)


Alhamdulilah. Alhamdulilah. Alhamdulilah. =)

Malam ini  menjadi satu lagi saksi kurniaan dari Allah.

I am pregnant !!!

I’m going to be a mother !

A MOM!!

ALHAMDULILAH…..

Sekali lagi airmata ini tumpah mensyukuri nikmat-MU ..terlalu gembira. Kurniaan yang tak henti-henti daripada-NYA. Well, no matterlah sy kuat makan sekarang. Tengah-tengah malam pon masih sibuk mencari makanan.. Almaklumlah, dah ada 2 perut untuk diisi. Hehe. I guess abg lebih hepi n excited. Manakan tidak, tiap-tiap hari dok tanya “ dia ok ke? “ Rasa terharu lak..So tahun nieeee….  Sanding bertiga, honeymoon bertiga, raya bertiga, dating bertiga… Waaa, untunglah baby. Kecik2 g dah dapat naik pelamin, cewah! Hehehe…

Alhamdulilah….




Saturday, April 12, 2014

My Wedding =)



Lets start by saying...Alhamdulilah. Alhamdulilah. =)

        Sekarang diam tak diam, dah hampir 20  hari saya bergelar Isteri @ Wife @ Zaujah kepada Muhamad Ikmal Bin Ahmad Tarmizi. Alhamdulilah. Hanya itu yang mampu saya ucapkan saat ini.  After all dugaan dan halangan yang ada, akhinya kami sah menjadi suami isteri pada 22 MAC 2014. Teringat detik-detik tu, terasa ingin menitiskan airmata.Sebak. Honestly, pada mulanya sukar sekali untuk mempercayai  cerita cinta saya berakhir dengan lafaz akad dia. Jodoh. Jawapan yang kadang-kadang tersenyum sendiri. Siapa sangka dialah orang yang menjadi imam dan peneman hidup saya. Siapa sangka, dialah dunia dan syurga untuk saya. Dia. Tak pernah saya menduga, jodoh kami begitu kuat. Hanya DIA yang tahu perjalanan mencari cinta bagaimana yang pernah saya rasa. Bertemu, berpisah dan bertemu kembali untuk satu ikatan yang sah. Mungkin inilah yang dikatakan Jodoh, dan terbuktilah pesanan orang-orang tua… “Kalau Ada Jodoh, Tidak Akan Kemana”. Hehehe..


Ya Allah, begitu indah aturan hidupmu untuk aku. Walaupun aku hamba-MU yang banyak kelemahan, KAU ternyata tidak pernah meninggalkanku. Terima kasih Tuhan. Ajari aku untuk lebih mensyukuri nikmat-MU …. Ya Allah, semoga hati-hati yang terluka keranaku juga mendapat yang lebih baik dan lebih berbahagia. Ikmal adalah imamku, duniaku dan syurgaku kini…. Semoga saja aku menjadi yang baik untuknya. Doaku agar kami sentiasa bahagia hingga ke akhirnya.  Aminn.. 

***********************************************************
      
   Majlis Akad Nikah

Tarikh   : 22 Mac 2014
Masa    : Sabtu
Tempat : Surau Kuarters Polis Kuala Pilah, Negeri Sembilan









My sis =)



*********************************************

  Majlis Sanding

Tarikh   : 23 Mac 2014
Masa    : Ahad
Tempat :Perkarangan Kuarters Polis Kuala Pilah, Negeri Sembilan











My new family =)


My small family =)


My big family =)

**********************************************************************************

Alhamdulilah. 

Terima kasih kepada semua yang terlibat semasa majlis nie...Firstly, thanks so much to my Kak Long dan family mak induk yang menjadi penggerak keluarga untuk majlis ni, kepada nenek dan aunty mala yang datang dari jauh ( Sabah) ,uncle didi, abg fendi, adik2 dan family2 dari melaka. Special thank you untuk makcik2 PERKEP (Persatuan Isteri Polis) Kuala Pilah yang banyak membantu perjalanan majlis nie.. tak lupa kepada pakcik2 polis yang bersusah payah menyediakan segala keperluan. InsyaAllah, sy tidak akan melupakan jasa baik pakcik2 dan makcik2. 

( ^ ____ ^ )


P/s : terpaksa guna pic dari kamera phone, sebab photografer yang diupah tak profesional. 

Sunday, February 9, 2014

Fate. Destiny. Life =)

Salam.

Dah lama tak jenguk blog nie, bersawang dah agaknya. After last entry dulu, macam-macam yang berlaku. Besar kecil semuanya ada. Kehidupan. Life is not simple. 






Tersenyum sendirian. i think i can writing my own stories, with all ends with happy ending. But NO.This is not a fairy tales. Life is reality. All is written in destiny. That what we call FATE. Manusia tidak boleh merasa bahagia, selagi dia tidak belajar menerima dan menghargai apa yang dia miliki kini. One of my friend saying that. Thats so true. Sebaik-baik perancangan adalah yang ditetapkan oleh-Nya.After a long tyme, finally..i think i found out what is the meaning of REAL LOVE. Now i understood. And one day, when my child/twins ask me how to know that is a real love, i will tell her/him proudly. InsyaAllah. *dreaming*

Perumpamaan "Dunia itu ibarat roda, kadang kita di bawah, kadang kita di atas"  betul-betul saya fahami sekarang. Tersenyum sendirian. Being honest,i miss the old me. "Kalaulah masa boleh diulang"...should i say that AGAIN after all the changces that given to me? Saya dah selalu minta supaya masa itu berulang dalam doa-doa yang dulu, kononnya supaya sy boleh merubah segalanya. Supaya sy buat macam nie, bukan macam tue, pilih yang ini, bukan yang itu. Tapi itulah, TUHAN itu selalu menguji manusia dengan kata-kata dia sendiri.Once i got that changce, i forget what should i excatly do. i don't know why. Maybe i juz can't forget that feeling inside me. or maybe, i juz can't learnt from the past experiences. or maybe i juz don't deserve to choose, juz follow.AND last thing, maybe it is my destiny. it is already WRITTEN. Now i think, i will be juz follow the flow. Because i'm too tired in planning and searching..

so many thing i want to change, but its too late now. Nothing i can do. So maybe, i should say "I'M SORRY FOR BEING SO MEAN TO ANYBODY. I'M SORRY FOR HURTING ANYBODY". ALLAH know the best. Maybe right now, you hate me so much. But for sure, one day, you will be thanking me for showing you THE BEST. Me? I will be on my own. I'm sure i will be happy too. With my best. Juz pray for each other's happiness. 

Counting every seconds in my life now because there will A TIME which i need to close all 'BOOKS' in the past. Every single things will be change. And i will make sure i will be very very very HAPPY. This is my choice. Buruk atau baik, Untung atau rugi, i will accept it. 


Ya Allah, i'm giving all of me. i'm giving you my destiny. 

If it is already written, i'll accept it. 
Tetapkan hati ini.
Redhakan hati ini.
Amin. 





*ignore the wrong grammar*


My Cube Pics