Monday, April 30, 2012

Soal Hati ( ^ __ ^ )


Salam..
 


Bicara soal hati jom… baru2 nie my fren kata die macam suka sorang mamat tue, masalahnyee mamat tue macam berteka-teki ngan die. Pada masa yang sama lak, ada sorg mamat nie memang dah lama admired kat die…sanggup wat semua menda utk die. Dia tau tentang hal tue, tp still confuse nak pilih mane... Katanya..” risau tersalah pilih “….katanyee lagi “risau kot2 tak serasi“….lagipon yang minat kat die tue memg bukan taste diee langsung kot..nerd,xromantik...xsmart..macam org yang die minat tue...lagilah die confuse..huhu..

Hahaha..sy tergelak sendirian. Dengar citer die..teringat kisah sendiri…sy akui pernah berada di tempat yang sama. Sibuk nak kejar orang yang sy suka…smpai xnampak org yang selalu ada untuk sy .. bak kata pepatah..” kuman di seberang laut nampak..gajah depan mata saje je wat2 xnampak..” So, kesannya, dua2 dah macam tak ada untuk sy. Tapi, sy jadikan ia sebagai satu pengalaman yang sgt2 berharga. Belajar utk menghargai apa yang ada untuk sy.

So pesan sy pada my fren yang tgah confuse2 tue cuma satu….hati2 dalam memberi hati awak tuee. Mungkin x macam apa yang awak selalu nak..tapi sapa tau mungkin itulah yang terbaik untuk awak.. mase mule2 wat pilihan mesti akan selalu rase…” eh! Betul ke nie??” tp jangan terkejut tau klu satu masa awak akan rasa “ Thanks kerana selalu ada untuk sy! “ Tak mustahil okey… Pendek kata….jaga hati awak elok… Bile rase2 dh jumpa seseorg yg awak syg….cecepat hantar kad jemputan kat sy satu ea?? Hahaha..
( ^ __ ^ )

p/s:one day..I will find one person juz made for me! (^__*)


WHAT DREAMS ARE MADE OF – Hilary Duff


WHAT DREAMS ARE MADE OF – Hilary Duff

Hey now (4x)
Have you ever seen such a beautiful night?
I could almost kiss the stars for shining so bright
When I see you smiling, I go
Oh oh oh
I would never want to miss this
’cause in my heart I know what this is

[Chorus]
Hey now (2x)
This is what dreams are made of
Hey now(2x)
This is what dreams are made of
I’ve got somewhere I belong
I’ve got somebody to love
This is what dreams are made of

Have you ever wondered what life is about?
You could search the world and never figure it out
You don’t have to sail the oceans
No no no
Happiness is no mystery it’s
Here now it’s you and me

[Chorus]
Open your eyes
(This is what dreams are made of)
shout to the sky
(This is what dreams are made of)
Then I see u smiling, I go
Oh oh oh
Yesterday my life was duller
Now everything’s Technicolor

[Chorus:]
(Hey now)
This is what dreams
This is what dreams are made of
Hey now
Hey now
This is what dreams are made of
I’ve got somewhere I belong
I’ve got somebody to love
This is what dreams are made of
(Hey now)
This is what dreams
This is what dreams are made of

 ( ^ _________________ ^ )

Saturday, April 28, 2012

Better Life =)


Salam…Hye..

Lama dah tak berblog. Bz? Takdelaa bz sgt sebenarnye..mungkin masih dalam proses menyesuaikan diri dengan life baru sebagai seorang cikgu pra. Hehehe…

Bercakap ttg kehidupan..rasenyee my life  much better dari dulu. Honestly, ble dah ada income sendiri nie..rasa sgt2 bersyukur. Banyak benda n tanggungjawab yg dapat diselesaikan. Alhamdulilah… Terima kasih Tuhan sebab beri peluang pada diri ini untuk menikmati kehidupan yang lebih baik. Sape sangka jalan yang arwah mak pilih dulu supaya sy terima tawaran masuk ke maktab dan bukan UIA adalah satu pilihan yang sgt tepat. Teringat sy kata2 ustaz dulu..”pilihan ibu itu biasanya pilihan yang terbaik untuk kita sebb tak ada seorang ibu pun dalam dunia nie yang nakkan anak dia hidup susah..” Betul! Jalan  dan pilihan tuelaa yang membawa sy berada ke tempat sy berada sekarang..Sampai bile2 pun sy takkan lupakan yang itu. Sayang sekali, mak tiada disini untuk menikmati hasil pilihan yang dia pilih untuk sy…..

Sebb tue, sy takkan sia-siakan apa yang sy ada sekarang…sy akan cube utk jaga semuanya sebaik-baiknya…InsyaAllah. Macam sy kata sebelum niee…”I’M NOT THE BEST..JUZ WANNA TO BE A BETTER PERSON ”..

Tuhan itu Maha Adil. Dia turunkan hujan untuk …untuk tunjukkan pelangi selepas hujan… Coretanku berakhir disini kali ini. Biarlah sy noktahkan entry ini dengan kata..

ALHAMDULILAH….TERIMA KASIH TUHAN…
( ^ __________ ^ )

My Cube Pics