Sunday, May 26, 2013

Selamat bercuti =)



Salam.

Minggu nie minggu pertama cuti sekolah Penggal 1. Tapi hari ini sy masih terpacak di sekolah seawal pukul 8 pagi dengan kesihatan yang tak seberapa. Huhu. Baru reda demam.  Bila orang Semenanjung yang stay kat Sarawak tak balik tyme cuti..mesti ramai orang kampung tanya kenapa. Sebb memang pelik la sebenarnya. Alasan saya, “Bertugas kat sekolah..” Pendek n ringkas je jawapan. Tak mau ulas lagi. Huhu.

Rindu btol! Tyme cuti nnt, menziarah  pusara arwah nenek, atuk dan mak of cos akan jadi keutamaan. Rindu sangat. Nak sembang macam-macam. Nak menangis puas-puas.

Tak tau la nape kali nie. Berat sangat kaki nak melangkah pulang. Ada sedikit  kerisauan.Ada sedikit kebimbangan. Tapi harap-harap semuanya okey nanti.. Berdoa agar ada sedikit petunjuk dari-Nya dan dipermudahkan segalanya. 

-selamat bercuti-

Wednesday, May 15, 2013

Berbelog =)



Salam.






Nah! lama tak update. Huhu. Keje memang sentiasa ada, tak pernah habis. Biasalah tue...=)

Bila mengadap blog nie, mesti akan tengok list blog. Suka baca2 blog orang lain. Tapi semakin lama semakin ramai blogger yang menyepi diri. Geng2 blogger dulu pon  tak de dah nak update sangat. Rase rindu pulak….Teringat masa mula2 berjinak dengan dunia blogger..memg masa tue ramai btol la yang join. Update status/entry pon hampir setiap hari kot..tengah2 malam or dalam kelas pon boley lagi ushar2 blog. Huhu. Masa tue, FB pon tak berapa nak explore sgt, so blog memg jadi tempat meluahkan perasaan or pape je citer yang best untuk dikongsi.. Dalam kelas lak mule la dok promote link blog memasing..”Aip! Nnt add ea..aku dah wat blog!” Pastu balik kelas, mesti update.. tp rasa geram2 tak dapat nak post sgt sebb guna internet maktab yang ditapis..Huh..rindu betol zaman tue…. Rindu sangat…

Macam tue jugaklah kejadian Friendster,YM & Skype… 4 medium nie antara benda yang  takkan pernah dilupakan. Setiap satunya mengingatkan tentang masa lalu. Tapi bak kata penceramah harinie…

“ Dalam banyak-banyak benda…MASA LALU adalah benda yang paling jauh dari kita..”

Nak tak nak…mahu tak mahu…boleh tak boleh… hidup perlu diteruskan walaupun bukan seperti yang kita harapkan. Hidup hanya sekali. Pilihan di tangan kita untuk memilih. =)



My Cube Pics