Thursday, January 27, 2011

Ceritera Sem nie =D

Salam..

Sindrom xleh tidoo berlaku mlm nie..Huhu..xpe2,nasib bek sok xde lectr..blehlaa curi2 tidoq jap ..(Ish,xbek2..=P ) So,better than nothing..betterlaaa post pape yg patut..kan? Kan? Kan?

So,mggu depan sepatutnye sy n da geng dah start praktikal kat SK Baharu Lanjut..tp sebb cuti..so bleh relax2 dulu..Huhu..Takut gak nie..3 bulan praktikum,pergh!!! Lamee tue...=P
Utk praktikum kali nie..sy n da geng dok menyewa kat Desa Vista..sekali ngan geng2 SK Warisan. Jimat ongkos !! Hehehe... Hope2 praktikum akan dapt dijalani dgn baik..last praktikum niee..xlulus x posting...Huahuahua..=P

Anyway,pas praktikum...dah xdok hostel dah. Kami satu kelas menyewa kat apartment Desa Sentosa kt area teras jernang. Wlpn mgkn xseselesa bilik kt hostel,sekurang2nyee xdelah asyik pening kepala dok pikir kena pindah ke xyah nie? Penat3...last2,angkat jelaa kaki dr hostel tue...xpe kot..lgpun,bagilaa peluang kt adik2 junior pasnie dok hostel. dorang pon kecik2 g...ramai yg dr sabah sarawak lak tue...xpe3..Setahun je lagi pon..=D

Satu lagi menda penting yg perlu disettlekan tahun nie..Kajian tindakan. Adoi! Agak bermasalah gak nie...sebb tajuk pun xcfirm g. Nak kena settle dlm 3 bulan praktikum nie gak..or else...i will be a dead chicken next sem. Haha...No..no..no...xsanggup..=D

Harapan sy kot ...ermm,thun nie dapat dijalani dgn sebaiknyee..tanpa sebarang mslh...Klu ad mslh pun,kne settle lelok sendr2.. Sy pun dh besar..pttnyee dh xyah nak peningkan ayah sy ngan mslh sy....Wlpn segalanyee xkan sempurna mcm dulu,i need to move on..my family need me..=D














P/s: Luv u much mum...(Al-fatihah ) =/

Friday, January 21, 2011

Bagai Bidadari - Tomok

Lirik Lagu Bagai Bidadari - Tomok


So,nie lagu yg paling bermakna dlm diri sy sekarang nie...rase cam dihargai jee ble dgar lagu nie...tp bukn sebb sy makwe Tomok ye..Huhu. Mgkin sebb lirik lagu die cambest...korg try laa ea dengar lagu nie. Kot2 korg pun jd terminat ke..ape ke...=D


















Bagai sebuah cerita aku dan dia
Bermula hanya matanya yang mempersona
Dia membuatkan hari-hariku
Bagai sempurna tiada celanya
Malam ku gelisah siang ku tertanya
Jika kau tak bersama

Korus
Hadirmu bagaikan bidadari
Melengkapkan langkahku yang terhenti
Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
Umpama nafasku tak berhenti
Jika kau hilang dalam hidup ini
Percayalah kasih cintaku padamu

Tak pernah hilang
Tak akan pergi

Kitakan terus bersama
Bukan untuk seketika tapi untuk selam-lama
Jangkau kasih kita hingga ke akhirnya
Kita bagai di syurga

(Ulang Korus)

Tak pernah hilang
Tak akan pergi
Tetap di hatiku
Kekal di hatiku
Hanya kamu
Tetap di hatiku
Tetap di hatiku



p/s :nie utk mak..."tak pernah hilang...tak akan pergi...tetap di hatiku...kekal dihatiku..selamanyaaa..." ='/

Friday, January 14, 2011

Miss U Mom ='(

Assalamualaikum..


Dah 2 minggu berlalu utk tahun 2011..rasanya sumer ada azam baru masing2 mcm sy selalooo wat tahun2 lepas…setiap thun baru msti ada azam baru even xberapa tercapai pon..

Tapi tahun nie..untuk pertama kali dalam hidup sy…sy xsmgat langsung even nielah tahun sy last study degree. Sape sangka tahun 2011 nie..memg sgt2 “baru” utk sy & seluruh keluarga sy..Sebabnya…mak xada lagi bersama-sama kami tahun nie atau tahun2 akan dtg. Juz ada ayah seorang..Hari terakhir dirawat di hospital... Doktor kata mak sakit jantung…Tapi dah terlambat,petang tue juga mak pergi...15 Disember 2010...Ya Allah,besarnya dugaan-Mu..


Sekarang nie…dah hampir sebulan mak xde. Sy ttp jalani kehidupan sy mcm biasa….cuba menyibukkan diri spy x terlalu memikirkan kesedihan yg sy alami..Tapi adakalanya sy tewas n airmata menemani mcm sekarang.. Sungguh sy terkilan..byk janji sy pd mak yg xsempat sy tunaikan…Pernah satu hari, mak ckp ..”mak nak sangat tgok anak mak konvo…”…Tue pon sy xsempat nak tunaikan…Maaf mak..


Mak..tenanglah mak kat sana …pesanan terakhir mak pd meng utk jaga ayah n adik2…InsyaAllah. Meng xkan abaikan adik2…


Ya Allah…kuatkan semangatku utk menghadapi dugaan-Mu ini …























































My Cube Pics