Friday, October 21, 2011

Home

Salam

i'm going home for a week..
Gudbye everyone...
Happy deepavali...

(^ _________^ )

Wednesday, October 19, 2011

Citer Hindustan Xde Nilai??

Salam..

Ade sorg nie slalu katee..
" Kenape ko suka sgt tengok citer hindustan ea? Takde nilai kot..."


Dengar je die tanyee...mate membulat! Hati berbisik..
" Ceh! xde nilai hg cakap?? Banyak kot..."


Tapi xdalaa nak cakap camtue depan die..gaduh lak kang. Lagipon bukan berani sgt nak cari
gaduh ngan org nie...Confirm kalah! Huhu...simpan dalam hati jee...Tapi bile fikir2 balik...rase2 sumer citer hindi yang sy tengok setakat nie..sumer penuh ngan nilai2 murni. Bukan setakat cinta cintun je...ade je banyak tentang kasih sayang ngan family & persahabatan...keadilan...n bla..bla...blaa..

Citer paling sy ingat.."Hum saath saath Hain". Tema citer die ttg family yg saling sayang antara satu sama lain..jangan kate nilai murni...banyak benda yang diketengahkan untuk dijadikan pengajaran...
Satu g...citer "Kal Ho Naa Ho". Lagilah banyak nilai2 murni...tapi paling penting sekali.. citer tu ajar kita untuk hargai hidup kita sekarang & sesiapa je di sekeliling kita. Jangan sampai bile kita dah kehilangannya..barulah nak menyesal...Juz enjoy the show ye...

Jadi, ape yang saya nak simpulkan kat sini...pada sape2 yang nak kritik tentang cite hindi yang kononnya xbermoral tue...korang kena tengok dulu kot citer2 nie sumer sebelum kritik ngan sesuka hati... Ingat! Dun judge a FILM by its cover! Hehe...=P



tengok! dari lagu pon...dah banyak nilai2 murni...Jom Layan!!1



Hargai hidup kita..
Hargai seseorang yang sayangkan kita..
hargai apa yang kita ada...
( ^ __ ^ )





saling sayang menyayangi...
Hormat dan sayangilah ibubapa kita...
nie bukan nilai ke?? Haihhh!!
( - ___ - #)



Apa yang penting...sy suka cite hindustan sebb ia satu cara utk sy belajar ttg kehidupan.....
ANDA BAGAIMANA??
( ^ _________ ^ )


P/S: Hope2 my becoming partner like hindustan tooo..bley tengok same2..Haha..=P



Tuesday, October 18, 2011

Mimpi =/

Salam
Tak ditujukan kepada sape2..
juz for my beloved mom...

Rindu!
Mak...meng rindu!
2 3 hari nie mak selalu menjelma dalam mimpi
mak tahu meng rindu mak kan?
sebab tue mak datang...

sebak!
Mak...meng sedih!
2 3 hari nie macam2 masalah berlaku..
mak tahu semua tue kan?
Sebab tue mak datang tenangkan meng....

Sakit!
Mak....sakit sgt!
2 3 hari nie meng selalu sakit2..
mak tahu meng sakit kan?
sebab tue mak datang peluk meng kan...

Pelik!
Mak..orang kate meng pelik sgt!
2 3 hari nie meng selalu tidoo banyak2..
mak tahu sebab apa kan?
sebab meng nak jumpa mak...
dalam mimpi meng..

Mak, orang kate ...
Klu kita selalu mimpi seseorang..
Orang tue tengah rindu kat kita..
Mak rindu kat meng kan??
Meng tahu.....

Harap2 mak pon selalu mimpi meng...
sebab meng rindu mak sangat2!
( T_____________T )

P/S: even going away from me...you stay in my memories...

Wednesday, October 12, 2011

Present AR harinie selesai sudaaa....=)

Salam..


Alhamdulilah...harinie dah selesai present Final Research! Lega sgt.. diri sendiri je tau debaran yang terasa before nak present.Almaklumlah penilai2 utk slot sy profesional dlm bidang masing2.Sy? Baru je nak menapak wat kajian2 segala nie..Hahaha...xpe2. Proses pembelajaran kan?? Teringat mase tggu giliran nak bentang tadi...mcm2 ayat bace utk tenangkan diri..mau dekat 50x kot bru rase cam relax sket..

So tajuk AR sy simple je...berfokuskan Kemahiran menulis budak2 prasekolah. Walaupun xsehebat mane, rase bangga sebb hasil kajian sndr. Pasnie klu ade rezeki nak wat final project utk peringkat seterusnyee...sy akan wat lebih baik dr yg ada nie. Apa yg paling penting, sy dah usaha yg terbaik kot utk present td...Markah? ok xok...kira belakang...Huhu...

Pas dah hbis present terasa 'ringan' je badan nie...walaupun secara realitinya dah makin "comel"..Huhu.. Alhamdulilah...satu misi telah dapat disempurnakan harinie...
Akhir kate..terima kasih laa kpd sumer org yg menyokong dan xputus bg semangat td...Kpd yg bakal present pasnie...Gudluck! Korg bley wat yg terbaik punyer....Chaiyo3!



So, nie tajuk kajian sy. Berpeluh nak present menda alah nie kat org..Huhu...=P