Wednesday, November 21, 2012

Sedikit Rapuh =')



Salam..

Petang nie hujan turun lebat. Alhamdulilah, hujan rahmat. Harinie suhu badan meningkat, means.. demam. Takpe. Juga Alhamdulilah. Baring2 atas katil, tapi fikiran menerawang ke mana entah. Hati rasa sesuatu. Tak tahu apa. Tapi ada rasa sakit di situ. Juga tak pasti kenapa. Dah lama tak rasa macam itu. Dah lama. Cukup lama.

Biasa kalau macam nie, sebab sy ada buat salah pada orang..Ermm, mungkin juga. Perasaan bersalah sebab buat orang marah or sedih. Jadi jiwa sy jadi kacau, serabut. Lebih2 lagi jika orang tue adalah orang yang saya sayang.. cukup sedih. Sedar tak sedar, airmata bergenang. Dah lama tak menangis macam nie. Dah lama. Cukup lama. Ah! Kena kuat..ini baru sedikit. Salah sendiri bukan. Sendiri buat sendiri tanggung. Jangan salahkan orang atas kesedihan sendiri.

2 minit…3 minit…5 minit…
Ahhh! Fikiran masih menerawang…Hati masih sedih ..Mata masih bergenang ..

6 minit…
Terpikir sejenak..Mengapa tidak lakukan ini?
Langkahkan kaki …
Tadahkan telapak tangan pada aliran air..
Tuturkan..Bismillah.. 


******************************************************************************

Alhamdulilah…

Ya Tuhan, Pada-Mu ku beroleh ketenangan…



 P/S : Maafkan bila ku tak sempurna mencintai-MU.. =')


Saturday, November 17, 2012

Aunty & Uncle Bas =)



Salam. Hepi holiday ! Hehe..

Well, dah hampir 2 minggu cuti sekolah bermula. Rasa lega rasanya bernafas di tempat sendiri. Tapi tak bermaksudlaa udara kat Sarawak sana tak cukup, Cuma rasa selesa & sayang itu lebih di tempat sendiri. Almost one year stay kat Sarawak, everything juz going well. Even kadang-kadang ada sesetengah perkara yang wat rasa macam sesak nafas, tapi okeylaa… life kan? Tak semuanya manis…Kalau x, xdelah orang kata asam garam kehidupan. =)

Tue baru intro. Main story is here. 2 minggu bercuti, banyak habiskan masa dengan adik2. Jalan sana, jalan sini. Lama tak jalan sekali kan. Tapi sebab xde keta sendiri lagi ..so naik jela pengangkutan awam dgn adik2 sy. Benda biasa sebenarnya bagi kami, so tak kisah sgt… as long as dapat jalan sama2..Hihi..

Nie nak citer, masa odw nak g seremban.. kami dok tunggu la bas datang. Sebb haritue cuti ( Maal Hijrah), so agak ramai la kat stesen .. sambil tunggu bas kami makan cendol yang dibelanja oleh pakcik mamak ( bekas majikan adik). Cun2 semangkuk cendol habis, bas pon dtg. Semua berebut nak naik bas cepat2,apatah lagi Uncle Bas dah mengomel2 suruh naik bas sepantas kilat. Dalam hati, “haih! Sabar jelaaa…”  

Then, datang sorg makcik . Terkedek-kedeklah makcik tue nak naik bas. Almaklumlah, dah berusia kan. Tengah2 nak naik, Uncle Bas sekali lagi mengomel2 dgn ayat yang lebih ganas minta makcik tue naik dengan cepat… Sekali lagi, hati berdetak..” Haih, sabar jelaa pakcik nie…” Kemuncak cerita, belum naik dua2 kaki lagi makcik tue atas tangga bas…Uncle Bas dah tekan button tutup pintu bas…”Eh! Bior betol pakcik nie..” Cepat2  tangan  sorang akak tue tahan pintu…or else makcik tue akan tersepit kat pintu ..Adoi! sakit tangan akak tue. Kali nie hati bukan takat berdetak…dengan mulut2 sekali. Spontan.

“Eh, pakcik…pernah ke nampak orang tua jalan laju2? Relaks sket la…sket lagi nak tersepit makcik nie..”

Terdiam Uncle Bas. Mungkin baru tersedar. Haih…apa punya orang la. Bukan berbudi bahasa tu budaya kita ke? Rupanya masih ramai yang tidak mengamalkannya..atau mungkin terlupa kot. Senyum2 pada akak yang jadi heroin tadi & makcik yang menjadi mangsa…then baru teringat!

Oh! Malu2 sendiri bila mengenangkan lebih 40 orang nampak & dengar sy marah Uncle Bas.!!
Dalam hati..“Cepatlah sampai Seremban..”






P/s: perlu beli keta cepat2..spy xjumpa dengan Uncle Bas tue dah..=P

My Cube Pics