Saturday, April 28, 2012

Better Life =)


Salam…Hye..

Lama dah tak berblog. Bz? Takdelaa bz sgt sebenarnye..mungkin masih dalam proses menyesuaikan diri dengan life baru sebagai seorang cikgu pra. Hehehe…

Bercakap ttg kehidupan..rasenyee my life  much better dari dulu. Honestly, ble dah ada income sendiri nie..rasa sgt2 bersyukur. Banyak benda n tanggungjawab yg dapat diselesaikan. Alhamdulilah… Terima kasih Tuhan sebab beri peluang pada diri ini untuk menikmati kehidupan yang lebih baik. Sape sangka jalan yang arwah mak pilih dulu supaya sy terima tawaran masuk ke maktab dan bukan UIA adalah satu pilihan yang sgt tepat. Teringat sy kata2 ustaz dulu..”pilihan ibu itu biasanya pilihan yang terbaik untuk kita sebb tak ada seorang ibu pun dalam dunia nie yang nakkan anak dia hidup susah..” Betul! Jalan  dan pilihan tuelaa yang membawa sy berada ke tempat sy berada sekarang..Sampai bile2 pun sy takkan lupakan yang itu. Sayang sekali, mak tiada disini untuk menikmati hasil pilihan yang dia pilih untuk sy…..

Sebb tue, sy takkan sia-siakan apa yang sy ada sekarang…sy akan cube utk jaga semuanya sebaik-baiknya…InsyaAllah. Macam sy kata sebelum niee…”I’M NOT THE BEST..JUZ WANNA TO BE A BETTER PERSON ”..

Tuhan itu Maha Adil. Dia turunkan hujan untuk …untuk tunjukkan pelangi selepas hujan… Coretanku berakhir disini kali ini. Biarlah sy noktahkan entry ini dengan kata..

ALHAMDULILAH….TERIMA KASIH TUHAN…
( ^ __________ ^ )

No comments:

My Cube Pics