Monday, June 11, 2012

From a fren to a fren =/


Salam…


            Saat nie terasa rindu pd seorang kawan. Agak2 dia memikirkan sy juga ke? Mungkin ya..mungkin tidak. Sy tak tau…jadi sy andaikan, mungkin dia sudah melupai sy di sini. Tak mengapa rasanya. Masing2 ada kehidupan sendiri. Dia melangkah, sy juga melangkah. Sama2 menjaga kehidupan sendiri. Doa sy spy masing2 antara kita selalu bahagia. Sebb kita tetap kawan…ya! Kawan …smpai bila2. Itu janji kita, kan?

            10 mei 2006,kali pertama sy berjumpa dia. Sweet n peramah ja orangnya.. mungkin itu yang membuatkan sy rasa senang berkawan dgn dia.  Entah beberapa kali kami lost contact sepanjang  berkawan tp dia akan dapat jejaki sy. Bagi sy simple. Jodoh persahabatan kami begitu utuh. Kdg2 sy anggap dia macam diari sy. Luahkan macam2 ttg kehidupan suka dan duka sy.  Nangis pon pd dia. Dia dengar n seboleh2nya nak buat sy happy semula. Pelik. Sy akan ketawa semula sebab lawak dia. Dia kawan sy yang baik. Sy perlu akui itu. Mungkin sebb itu juga, rasa kawan itu kekal sentiasa. Teringat masa sy ditinggalkan oleh orang yang tersyg, dia banyak memberikan kata-kata semangat . Pendek kata, dia tau semua ttg sy sebab dia kawan sy yg baik.

            Sepanjang kenal dia, cuma saya yang banyak meluahkan masalah. Dia juga meluahkan tp dgn  cerita2 yang membuat kami sama2 ketawa di akhirnya. Bukannya sy tak pernah tanya, tp dia selalu berdalih ble ditanya ttg masalah. Selalu sy tertanya-tanya..”kenapalaa manusia sorg nie selalu jaa heepi2? “  Sy tau dia ada masalah juga mcm manusia biasa, tp dia xpernah beritau. Katanya, dia cuma nak  sy happy. Ya,sy happy…ble sy dah happy, adakalanya sy tidak mencari dia. Tapi sehari mungkin tidak lengkap tanpa dia.. Cinta? Sy xfikir begitu..Rasanya dia  tidak merasa itu. Cuma kawan. Itu rasa dia. Masing2 tau hati sendiri.

            Masa berlalu. Masing2 ada kerjaya sendiri utk dijaga. Yang pasti, kami sama2 berjaya walaupun dalam bidang yang berbeza. sy tetap kawan dia. dia juga begitu. Tp makin hari sy rasa …kawan sy itu semakin menghilang dari sy. Kenapa? Sy sndr tidak tahu. Perlukan dia untuk jawab soalan tu. Mungkin dia dah ada kawan yang seperti dia. Memahami dia sepenuhnya. Buat dia ketawa bile saja dia bermasalah..atau menangis di telefon bile rasa duka. Dia layak utk itu. Sy tidak buat itu untuk dia. Mungkin itu salah sy. Jd sy minta maaf. Sy lupa. Mungkin dia kawan sy yang baik, tp sy bukan kawan yang baik utk dia.Yang nyata, sy rindu dia. Dan …sy harap dia tau . Itu saja dari sy. 


P/s: Nieza, life is about walking in reality. Forget the past and live for the future.....



2 comments:

dark_eky said...

tue gamba bape taun lpas tue :P
well org ckp bile kite rindu kt seseorg, nnt org tue akn mimpikn kite..
so XD

Nieza Razali said...

yelaa tue...
hehe..mimpi mainan tdo..=)

My Cube Pics